De methode

Hoe werkt de ZKM in de praktijk?

Het uitgangspunt bij de ZKM is de individuele situatie en het levensverhaal van de cliënt. Van daaruit haalt de cliënt zelf onderliggende thema’s naar boven. Belangrijk in dit proces is een dialoog tussen de verschillende kanten van iemands persoonlijkheid. Als consultant help je met het in kaart brengen van iemands verschillende facetten door het stellen van vragen. Hierdoor gaat de cliënt zelf  snappen hoe zijn of haar gevoelsleven is opgebouwd. Waar haal ik energie uit? Waar loop ik nu juist op vast?

 

Waar vind ik een ZKM-coach?

 

Wanneer is de ZKM geschikt?

Bij vragen op het gebied van loopbaan, onderwijs, geestelijke gezondheid en zingeving.

Voor mensen die zich op een kruispunt van wegen bevinden en hun koers willen bepalen.

Voor mensen die stagneren in leven en werk en deze ongewenste situatie willen vlottrekken.

Kijk ook bij Toepassingsgebieden.

Ervaringen  ZKM-consultant®

"Ik kwam als counselor op een middelbare school in contact met de ZKM. Niet alleen verschaft deze methode mensen inzicht in hun drijfveren en de gevolgen daarvan, je cliënt krijgt ook duidelijk handvatten mee om te leren hoe dit aan te pakken. De ZKM maakt mensen vanaf het begin actief en verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling en dat spreekt me enorm aan!

 

Na 20 jaar werken volgens de ZKM ben ik nog steeds onder de indruk van het effect. Ik voel me rijk dat ik op deze manier een bijdrage mag leveren aan het welzijn en geluk van mijn cliënten. Daarnaast vind ik het boeiend om de methode te gebruiken binnen teams."

Webdesign by van Heemstra WebdesignWebdesign